Er verden mon stadig din øster?

Jeg vil beskrive mig selv som berejst, for jeg har været i virkelig mange dele af verden. Desværre betyder det også at jeg har fløjet meget, for det er nu engang den måde vi normalt kommer fra den ene verdensdel til den anden her i den postmoderne verden. Det er også rimeligt billigt at rejse med fly, navnlig hvis man er fra den vestlige og rige verden.

Ude godt, men hjemme bedst

Når jeg er hjemme sover jeg trygt på min gode kapok madras, som også er en økologisk madras. Du kan finde en god kapok madras herinde. Det giver mig både en god søvn og en god samvittighed i forhold til den grønne omstilling. Udover det at jeg flyver en del rundt omkring i verden, så går jeg meget op i den grønne omstilling. Jeg vil sige at mantraet ude godt, men hjemme bedst egentlig passer meget godt på mig.

Et svært dilemma for den rejselystne

Det er helt klart nødvendigt for mig at komme ud at rejse, men al den CO2 som flyrejserne udleder, piner mig også. Det er virkelig svært at tænke på, at de store oplevelser jeg får ude i verden også er ret dårlige for vores miljø. Måske er det tid at tænke lidt mere lokalt, hvad angår rejser. Der er jo også mange virkelig skønne og spændende steder i fx vores naboland, Tyskland, og jeg har langt fra udforsket det land nok. Der er jo nærmest uendelige kilder til oplevelser og spænding, hvis vi lærer at se det skønne i det nære. Vores eget land, Danmark, er jo også et skønt land at rejse til.

Hvordan vil verden mon se ud om 200 år?

Vil vi stadig kunne rejse på samme måde som før?

nej, vi vil slet ikke rejse på samme måde som før. Det vil ikke give mening. Hvis man skal tro miljø deterministerne, så vil kloden se helt anderledes ud om 200 år. Der tales om en postapokalypse efter store klimakatastrofer, hvor polerne fx er smeltet, og vi har fået meget mere ekstremt vejr. Her er nogle bud på, hvordan verden vil kunne tage sig ud:

  • Polerne er smeltet. Både Nordpolen og Sydpolen. Isbjørne vil være en saga blot. Man vil stå og kigge på udstoppede isbjørne og drømme sig tilbage til de kolde tider, hvor vi havde poler i hver sin ende af kloden. Nu har vi varmen i stedet, og AC.
  • Vores hud vil se anderledes ud. Vi vil have behov for at beskytte vores hud mod de varme stråler, hvilket vil betyde at vi igen vil komme til at ligne hinanden mere ligesom ved menneskehedens fødsel.
  • Ørkener vil brede sig, og Sahara ørkenen vil være markant større end den er i dag. Vi vil først se store strømme af klimaflygtninge mod nord, og efterhånden vil vi begynde at avle færre børn, da vi ikke kan komme overens med at bo så mange sammen. Generationerne vil blive mindre.