Efter et par lange år med Covid19, karantæne, isolation og utallige forholdsregler, kan vi endelig ånde lettet op. Selvom virussen fortsætter med at sprede sig, er vi så beskyttet af vaccinerne, at det for langt de fleste mennesker kun vil opleves som en forkølelse. Efter et par år med strenge restriktioner og begrænsninger er det skønt at mærke friheden ved at kunne rejse sikkert igen. Du er klar til at finde dine læsebriller frem, åbne pc’en og bestille en flyrejse. Ikke desto mindre er der andre faktorer, der bør spille ind, før du beslutter dig for din næste feriedestination og bestiller en flybillet. At rejse med fly er ekstremt belastende for klimaet, og det absolut værste, når det kommer til forurening. Heldigvis er der lidt bedre miljøvenlige muligheder for at tage på ferie.

 

Det er ofte fristende at tage til udlandet, når man først skal på ferie. Vi vil gerne opleve nye og eksotiske steder, og samtidig få lidt mere varme og sol, end det er normalt i Skandinavien og Nordeuropa. Det er derfor nemt at glemme, at Norden også byder på fantastiske feriedestinationer, der byder på en fantastisk udsigt og smuk natur. Et godt alternativ til en ferie i udlandet er at holde en bilferie i dit eget land. Forureningen fra biler er umådelig mindre end fra fly, og anses derfor som det miljøvenlige alternativ. En bilferie er en god måde for familien at være social og sammen på, og I kommer altid til at opleve smuk natur og udsigt. Du kan planlægge, hvor du vil stoppe, forskellige aktiviteter og seværdigheder, du vil se på vejen, og finde hyggelige og lokale restauranter og overnatningssteder.

 

Hvis den frie natur simpelthen bliver for fristende, er der andre transportmuligheder end at flyve. Tog er et rigtig godt alternativ, og her er Interrail en god mulighed. Interrail er et rejsetilbud, hvor du kan rejse ubegrænset med tog i Europa, i en vis periode. Dette er især populært blandt unge voksne, der ønsker at opleve mange forskellige lande og hovedstæder. Interrail er et godt tilbud, der både er billigere og mere miljøvenligt end at flyve, og du har mulighed for at udforske flere lande og steder på samme billet.

 

Når du rejser med Interrail, er det en god idé at pakke let. Det mest almindelige er at pakke i en sæk, da dette er mere praktisk end en kuffert. Du er afhængig af et ret godt helbred, da det indebærer en del gåture og rejser med Interrail. Interrail er nok ikke den bedste mulighed for dem, der skal pakke nyt outfit om dagen, da der er en grænse for, hvad du kan få med i en taske. Medbring pas, solbriller der beskytter mod den stærke sol, som dem her, og gode vandresko er et absolut must.

 

Så hvis du beslutter dig for først at tænke på miljøet denne ferie, har du nu to gode muligheder i stedet for at flyve. At du ikke flyver langt behøver ikke at komme på bekostning af din ferie, du kan have lige så godt, hvis ikke bedre, hvis du vælger en destination tættere på dig. Nyd en lang bilferie med familien, eller en tur med vennerne med Interrail, og jeg kan garantere den bedste sommer i lang tid.