Ahhh… Sommerferie!

Men hvordan får du egentlig gjort bilen klar til den tur den skal ud på?

3 ting:

  1. Det juridiske
  2. Det mekaniske
  3. Det kosmetiske

Det juridiske

Når du skal ud over Danmarks grænser er det endnu vigtigere at der er styr på det juridiske, end når du bare er i Danmark. Det vil for de flestes vedkommende være tjek af dine forsikringsbetingelser, vejhjælp, juridiske krav til hjælpemidler (f.eks. advarselstrekant og gule trøje), og regler i forhold til dæk og dækmønster. Sørg for at have del 1 af din registreringsattest med og det kan være en god idé at have kopi af din betalte forsikring og styr på eventuelle vejmærkater, miljøzoner og parkeringsregler.

Det var meget – men alligevel noget, som du er nødsaget til at være opmærksom på ved kørsel sydpå. Du kan se regler for bilkørsel i udlandet her: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/driving-abroad/index_da.htm

Det mekaniske

Bilen skal være mekanisk i orden. Typisk vil det være tjek af bremser, dæk, kølervæske og aircondition. Det er en række sikkerhedsmæssige dele (og komfortdele) som du gerne vil have i orden inden du skal ud på en længere tur. Skulle du få et mekanisk nedbrud er det rart hvis du har styr på det juridiske (som i vejhjælp), så du kan få assistance hen til nærmeste værksted – uden at du skal til at finde ud af det lokale lands regler.

Det kosmetiske

Uanset hvilken bil du har, kan det give mening at sørge for den er pæn både indvendigt og udvendigt. Det udvendige i form af vask, lakforsegling mv. er naturligvis i høj grad op til dig selv – men der er særligt ét punkt hvor du bør give den gas. Det er ruderne. Sørg for at de er helt rene og benyt gerne en rudeforsegler, som gør at vandet løber af ruden automatisk, så snart du er lidt oppe i fart. Det minimerer behovet for vinduesviskere og gør at du har et bedre udsyn.

Indvendigt er der du kommer til at bruge tiden, og ruderne har også her en stor betydning. Dernæst er det at få støvsuget og rengjort hele kabinen – få ting smidt ud, der ikke skal med på turen, så du ikke har unødvendige ting med. Har kabinen en sur lugt, så overvej om det ikke er nu at du skal give kabinen en aircondition rens.

Du kan få inspiration til hvilke produkter du skal bruge indvendigt og udvendigt her: https://bilpleje-produkter.dk/

Husk hyggen

Skal du køre længe så husk at tage dig / jer tid til stop undervejs og nyd enten naturen eller hav et kortspil med, så i kan spille enten undervejs (ikke chaufføren ved kørsel). Tilbage er bare at ønske dig en god tur sydpå.