I dag er der ingen grund til, at man går rundt og er ked af sine tænder. Der er mange, der har prøvet at få deres tænder rettet som yngre, men der er også dem, hvor det blev stemplet som ikke nødvendigt, og som nu går rundt og drømmer om, at de også dengang fik sat bøjle på tænderne. Men frygt ej – du kan nemlig få invisalign på dine tænder, hvis du ønsker, at de skal være lige. Men er det noget, man kan rejse med?

 

Hvad er invisalign

Invisalign er en form for tandregulering med brug af en gennemsigtig skinne. Det betyder, at man faktisk ikke rigtigt kan se, at vedkommende har bøjle på – men alligevel bliver tænderne diskret rettet til at sidde mere lige. Denne skinne skiftes løbende ud, som det passer med, at tænderne flytter sig. Derfor er der også nogle gange tvivl om, hvorvidt det kan lade sig gøre at rejse med invisalign. Læs med videre, og bliv klogere på det.

 

Hvor længe skal du være væk?

Men det er ikke bare sådan lige at sige, at man enten kan rejse eller ikke, hvis man gør brug af invisalign. I langt de fleste tilfælde kan man godt rejse med invisalign. Det er f.eks. overhovedet ikke noget problem, hvis man netop har fået en ny skinne, og hvis man skal være væk i en periode, hvor man ikke skal have en ny.

 

Hvad hvis det ikke kan times?

Hvis det slet ikke passer sammen med, hvornår du skal afsted, og hvornår du skal have en ny skinne, så er det heldigvis ikke sådan, at dine tænder bare falder tilbage til det udgangspunkt, du startede fra. Du kan nemlig bare fortsætte med at bruge din nuværende skinne, og så sker der ikke andet, end at det kan være, du kommer til at gøre din proces en smule mere langsom.

 

Skal du væk i lang tid?

Er det en lang rejse, du skal på, så kan det være, at du kan aftale med nogen, at de kan sende skinnerne afsted i takt med, at du har brug for nye. Men ellers kan det være, at du skal sørge for, at din rejse og din tandregulering kommer til at lægge på to forskellige tidspunkter – hvis rejsen altså er en længere en af slagsen. Men det er klart, at begge dele kan lade sig gøre. Nogle gange handler det bare lidt om timing.

 

Smil mere på rejsen

Du kan også vælge, at du skal have rettet dine tænder, inden du skal afsted. Når man skal ud for at rejse, så ender det trods alt ofte med, at der er meget at smile af. Men hvis man er meget ked af sine tænder, så kan det faktisk godt være ubehageligt at blotte sine tænder for at smile – og det er jo en skam. Derfor kan du med fordel overveje, om det måske er meget vigtigt for dig at få rettet dine tænder, så du kan smile af det, du ser på din rejse.